15.09.2020

IPF ponuja pomoč glasbenikom

IPF, k.o. obvešča o možnosti izplačila enkratne izredne socialne pomoči glasbenikom in o razdelitvi in izplačilu sredstev namenskega sklada izvajalcev

Press info

IPF ponuja pomoč glasbenikom

Ker so se v letošnjem letu zgodile ogromne spremembe, prav posebej velike in nepredstavljive posledice pa so pustile ravno v glasbeni industriji. Želi IPF, k.o. pomagati po svojih močeh. Zato je na podlagi 33. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic in sprejetega sklepa na seji skupščine IPF, k.o. 25. avgusta 2020 objavil javni poziv k predložitvi vlog za razdelitev in izplačilo sredstev namenskega sklada izvajalcev, ki jim je bilo zaradi omejevalnih ukrepov, povezanih s koronavirusom (SARS-CoV-2), onemogočeno opravljanje njihove dejavnosti.

Prav tako obveščajo o možnosti izplačila enkratne izredne socialne pomoči izvajalcem s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Tisti, ki so se zaradi izredne situacije, povezane z novim koronavirusom, znašli v težkih socialnih razmerah oziroma v hudi finančni stiski, lahko na IPF, k.o. oddajo vlogo oz. zaprosijo za izplačilo enkratne izredne socialne pomoči. Podrobnosti o načinu oddaje vlog najdete na spletni strani IPF, k.o. oz. tukaj.