14.12.2020

Iz moje poslušalnice: Damjana Vončina

To ponedeljkovo jutro si lahko popestrite z izborom zvorovodkinje Damjane Vončina.

SIGIC

Iz moje poslušalnice: Damjana Vončina
Foto: osebni arhiv

Trenutno sem učiteljica na daljavo, učiteljica doma, vzgojiteljica, žena, organizatorka domačega dela, animatorka, kuharica, čistilka, pohodnica... in poslušalka glasbe preko posnetkov. Izbrala sem posnetke, ki so trenutno aktualni pri meni osebno in pri nas doma. Je pa to izbor, ki se bo (po vsej verjetnosti) po karanteni spremenil. Vsako obdobje prinese nekaj novega. Zdaj smo v tem. 

Jakob Jež - Trgatev

Damjana: V tem času, ko ne morem z njimi delati in koncertirati, si čas lepšam z našimi posnetki. Neprecenljivi spomini. Moje glasbeno življenje, moje veselje, moja Radost. Vokalna skupina Radost, Godovič

Samo Vovk - Ta na solbici

Damjana: Nov izziv na moji glasbeni poti. Nora družba, dobri pevci in čudovita glasba, ki jo delamo skupaj. Komorni zbor Ipavska, s katerimi smo trenutno tudi zdaj na pavzi. A spomini ostajajo. Tega nam ne more nihče vzeti. 

Iztok Mlakar - Čikorja an kafe

Damjana: Nora animacija, nora muzika... in kombinacija obojega je... z eno besedo TOP. 

Siddharta - Slovenija dviga zastave (2008)

Damjana: Pri nas doma že od nekdaj spremljamo slovenske športnike. Tudi zdaj je tako. Pa ni važno, kolesarstvo, nogomet, košarka, smučanje... in vedno navijamo za naše. Tudi s to muziko.

Tabu - Nabiralka zvezd (Nabiralka zvezd, 2016)

Damjana: V našem avtu se ta komad vrti mnogokrat. Večkrat zapored. Pojemo jo vsi. Glasno. Otroka jo znata na pamet. Meni pa muzika in besedilo sedeta v srce. 

Iz uredništva:
Damjana Vončina je umetniška vodja Vokalne skupine Radost, Godovič in zborovodkinja Komornega zbora Ipavska.