15.12.2021

Iz moje poslušalnice: Netbuse

Vitan Laharnar, ki deluje pod umetniškim imenom Netbuse, se je od mladih let preko različnih glasbenih aktivnosti in stilov iskal in končno našel v elektronski glasbi.

SIGIC

Iz moje poslušalnice: Netbuse
Foto: osebni arhiv

Porth Nole & Bluet - Nourish (2020)

Vitan: Perfekten komad za sprostitev…

Herflex - Picture Frame, ft. George Gleeson (2019)

Vitan: Eden mojih najljubših - zelo čustven in melodičen komad.

Impulz - Grand Theft Auto (2018)

Vitan: Komad poln energije!

Kosling & CHRNS - Runnin (ft. Lux)

Vitan: Eden ljubših progressive house komadov.

Siddharta - B Mashina (Nord, 2001)

Vitan: Komad ki prinese nazaj veliko spominov.

Iz uredništva:
Vitan: “Glasba je v mojem življenju pristotna odkar pomnim. Prvi stik z inštrumentom sem imel pri šestih ali sedmih letih, ko sem začel igrati violončelo. Tekom let, ko sem si še oblikoval glasbeni okus, sem dobil močno željo po igranju kitare - takrat mi je bila zelo všeč punk/rock scena. Vendar samo s kitaro, brez benda oz. drugih inštrumentov nisem mogel narediti kaj dosti in tako s časom izgubil željo po igranju oz. po glasbi na splošno.

Kasneje me je privlekla elektronska glasba do te mere, da sem tudi sam začel ustvarjati v tem žanru. Tako sem proti koncu leta 2016 začel projekt "Netbuse". Skozi leta sem ustvarjal različne žanre, na začetku sem še iskal svoj stil in se najdel v progressive hous-u. V tem žanru sem ustvaril kar dosti skladb, med njimi sem najbolj ponosen na Miles Away ter All Night. Zadnje leto sem začel eksperimentirati z svojim stilom, po dolgem času sem spet v roke prijel kitaro ter jo začel veliko uporabljati v mojih delih. Tako so nastali komadi kot so Fusion, Dissonance, Redshift in nazadnje Heavy, ki je bila predstavljena na Valu 202 in se na radijskih valovih tudi redno vrti.”