13.07.2020

Iz moje poslušalnice: Gregor Zalokar

Gregor Zalokar, piarovec v elektronski in popularni kulturi, je izbral 5 svežih poletnih domačih skladb, ki si zaslužijo prostor na srednjetočnih radiih in v ušesih ljubiteljev popularne muzike.

SIGIC

Gregor Zalokar
Foto: Marko Delbello Ocepek

Žiga Rustja: Pridi Greva

Gregor: Primorec je že nekajkrat opozoril nase z dobrimi odmerki avtorske muzike, tekstov in odlične izvedbe, njegova najnovejša skladba pa je na vrhu poletne playliste, ki sem jo sestavil iz 35 domačih skladb, ki so izšle v zadnjem času. Uvod v slogu Offenbachove Be mine je super vaba, ko pa enkrat zagrizeš, te ta komad ne izpusti.


Joker Out: Umazane misli (Koncert doma na Valu 202)

Gregor: Korona je naš naslednji veliki rock 'n' roll bend presekala tik pred izidom dolgometražnega prvenca, ki ga bodo predstavili tudi na dveh že razprodanih koncertih v Cvetličarni. Še prej pa bodo morali z Žaretom Pakom končati snemanje. Na plošči bo tudi ta skladba, ki so jo osvežili z novim tekstom, za RTV programe nacionalke pa prvič zaigrali na strehi Radia Slovenija. Bi še kaj podobnega? Priporočam Krik svobode skupine Lumberjack.


Imset – Lajf

Gregor: Edini bend na svetu, v katerem je bilo nekoč kar trem članom ime Jaka, je po desetletju kaljenja letos ujel veter v jadra: po Upornika z razlogom je to že drugi komad ob katerem mi je trznilo uho. Všeč mi je zvok, ki odstopa od cele generacije podobno zvenečih domačih (pop)rock bendov. Njihov je bolj mednaroden, med rockom in popom, s ščepci r&b-ha in plesnih muzik, razvijajo ga tudi z newyorškima producentoma, javno pa ga je že pohvalil tudi Stingov bobnar Manu Katche.


Bepop – Daj se nasmej

Gregor: Mogoče bo kdo ob tem sladkem napevu zavil z očmi, a ponovni zagon skupine s tako močno zgodovino in produkcija 'tranzicijskega' komada od Bepop s turneje Popstars izpred 15 let do odraslih Bepop Ladies sta bila velika izziva. Potem pa so se dame srečale avtorja in producenta Žana Serčiča, in vse se je odvilo zelo hitro. V zadnjem času je v Sloveniji izšlo kar nekaj dobrih pop skladb svežih izvajalcev (preverite vsaj Sopranos, Samantho Mayo, Marka Zebro in Ello Roš), a večina radijskih urednikov raje posega po bolj uveljavljenih imenih in starejših pesmih.


RootsInSession ft. Skova & Bereka - Zgrešen Klic (Sladica 20)

Gregor: Pionirja domače boben in bas scene, super podlaga, dva odlična vokala, komad, ki bi si ga v normalnih časih vrtel na poti na Hideout. Pesem je januarja izšla kot B stran 'daftpunkovskega' singla Sladica ft. Lara Love - Klic na pomoč, ki napoveduje prihajajoči album in jubilejni koncert Zvezdana Simića Zedsa s frendi. Tudi ta se bo zgodil z zamikom, do takrat pa uživajte v predjedi. Če pa lakota ne bo potešena, priporočam še Zlatka in Sema s Ti me dvigaš.


Iz uredništva:

Gregor Zalolokar je med drugim piarovec Cirkusa, Kluba K4, ČinČina v Tobačni, festivalov #FUSi, Smile (Tušev tek barv), Ultra Europe, Sonus, Hideout ... V glasbi se ob piarjenju (Nina Pušlar, Joker Out idr.) in programskem svetovanju ukvarja tudi s pisanjem predstavitvenih besedil za izvajalce in izdaje (večina vodilnih didžejev, tudi Umekov pomočnik), izjemoma menedžmentom, zelo rad pa izvaja natečaje za mlade ustvarjalce, ustvarjalne delavnice in druge projekte za prenos znanja ter promocijo glasbe in glasbenikov v širši javnosti.

Gregor: Če radi poslušate svežo muziko domačih izvajalcev, preklikajte playlisto, na kateri ne manjka tudi hip hopa, elektronike, soula in kavtantorske muzike 'made in Slovenia':

https://www.youtube.com/playlist?list=PLiQqtisGbemL9ZYSqeEfsA1Pyqj7UiPf5