27.11.2020

Iz moje poslušalnice: Ivan Cepanec

Ivan Cepanec je vsestransko vpet v glasbeni svet. Bobne igra v dveh metalskih zasedbah, vodi radijsko oddajo, ureja webzine, piše PR-tekste ter vodi koncertni cikel dijaških glasbenih ustvarjalcev.

SIGIC

Ivan Cepanec
Foto: iz osebnega arhiva

Ensanguinate – Ghoul Presence (Entranced by Decay, 2020)

Ivan: Slovenski odgovor na starošolski death metal ameriške in švedske šole z odličnim demotom Entranced By Decay.


Nefarious Vermin – Eerie Murmur (Elongated Misery, 2020)

Ivan: Brata Sajovic iz Postojne ponujata odlično zmes primitivnega death metala in res težke pogrebne atmosfere na prvencu Elongated Misery.


Srd – Ognja Prerok (Ognja prerok, 2020)

Ivan: Komaj čakam na novo ploščo (izide decembra prek domače metal založbe On Parole Productions) trenutno najbolj znane slovenske black'n'roll zasedbe, ki poleg odlične glasbe ponuja tudi odlična besedila – v slovenščini!


Siderean – Eolith (Sidereal Evolution, 2020)

Ivan: Nekoč znani kot Teleport, danes pa pod imenom Siderean ustvarjajo death metal, ki presega dimenzije ekstremne glasbe in je pravkar izdal (na kaseti!) demo Sidereal Evolution.


Mephistophelian – Abysmal Discorded Endeavour (Anotos, 2020)

Ivan: Najboljši slovenski tehnični brutal death metal kvintet je po mnogih letih peripetij končno izdal prvenec Anotos. Nadkvalitetno in nikoli prej slišano v vsej dolgi zgodovini slovenske ekstremne metal scene.


Iz uredništva:

Ivan Cepanec je bobnar v zasedbah Dickless Tracy in Eruption, voditelj metal oddaje Metal Detektor na Radiu Študent, urednik webzina Profanity, pisec PR-tekstov za Dirty Skunks, voditelj koncertnega cikla Špil Liga, v prostem času učitelj in slovenščine in zgodovine na Osnovni šoli Kolezija v Ljubljani.

Eruption – Seven Archons (Cloaks of Oblivion, 2020)


Robert Šercer: recenzija spletnega koncerta skupine Eruption (Odzven)