15.07.2020

Iz moje poslušalnice: Jacuzzy Krall

Jacuzzy Krall svojo glasbeno poslanstvo uresničuje že več kot dve desetletji. Deloval je v skupinah Sausages in Los Ventilos. Kot producent, tehnik in tudi raper sodeluje pri snemanju albumov s paleto znanih domačih in tujih glasbenikov in glasbenih skupin.

SIGIC

Jacuzzy Krall
Foto: Uroš Primožič, URNA

Elevators - Čedo ljubavi

Jacuzzy Krall: Odličen komad z še boljšim Tokcem na vokalu, to je ta kepica ljubezni.


Monstrumental - Into the void

Jacuzzy Krall: Monstruozen in virtuozen glasbeni izlet v praznino tria iz Ljubljane


Lovro Ravbar - Who's That Knockin?

Jacuzzy Krall: Vemo kdo trka, Lovro in izjemna ekipa glasbenikov. Ko mu odpreš, ga ne spustiš do konca albuma.

Nina Novak: recenzija albuma Get On Board (Odzven)


Fed horses - Zahodno dekle

Jacuzzy Krall: Ker na zahodu je ona, to zasanjano dekle… z spremljavo


Marko Churnchetz Trio with Joe Sanders & Kweku Sumbry, feat. Jonathan Hoard

Jacuzzy Krall: Marko, izjemen kot vedno, v družbi prav takih.


Iz uredništva:

Jacuzzy Krall svojo glasbeno poslanstvo uresničuje že več kot dve desetletji. Davnega leta 1998 je s skupino Sausages posnel njihov prvenec in se kasneje, kot ustanovni član skupine Los Ventilos izkazal v vlogi avtorja besedil ter glavnega vokalista. Leta 2006 je diplomiral kot audio inženir in pričel uresničevati željo po lastnem studiu, ki sedaj nosi ime Railroad Studios. Od leta 2009 je Jacuzzy Krall kot producent, tehnik in tudi raper sodeloval pri snemanju albumov s paleto znanih domačih in tujih glasbenikov in glasbenih skupin (Seoku Kouyate Experience, Hamo & Tribute 2 love, Zebra Dots, Sausages, Mad Kats, Big Foot Mama, Spinz, Trkaj, Los Ventilos, ...). V svoji karieri je bil kar petkrat nagrajen s popevko tedna na radiu VAL 202. Glasba Jacuzzyja Kralla je unikatna, prvovrstna, melodična in prežeta s pomenom, ter na momente tudi izjemno provokativna. Kot umetnik sam, se izogiba predalčkanju in banalnim klasifikacijam, čeprav je vsekakor “alternativec”, tako po duhu, kot po glasbenem izročilu.

Igor Bašin: pogovor s Jacuzzyjem Krallom (Odzven)

Monstrumental in Jacuzzy Krall - Pozabu sm nate

Po letih sodelovanja ob različnih priložnostih so Monstrumental in Jacuzzy Krall zopet združili sile in ustvarili skladbo Pozabu sm nate. Pesem je nastala spontano ob večernih druženjih in neobveznem "jammanju".