17.11.2021

Iz moje poslušalnice: Jure Doles

Jure Doles, ki deluje kot studijski bobnar, je sodeloval z mnogimi domačimi in tujimi glasbeniki. Predano prenaša svoje bobnarsko znanje na mlajše generacije in je član rock skupine San Di Ego.

SIGIC

Jure Doles
Foto: KAJ 5 produkcija

Ratko Divjak - Caravan (Caravan, 1998)

Jure: Skladba z albuma legendarnega bobnarja Ratka Divjaka. Prihajam iz Loške doline, kjer ima že od mojega 8. leta nekaj deset metrov nad našo hišo vikend. Neštetokrat sem ga poslušal, ko je vadil, velikokrat mi je tudi kaj pokazal. Mojster, ki mi je dal veliko inspiracije.


Avtomobili - Skozi leta (Klub klubov, 2008)

Jure: Avtomobile sem prvič slišal v oddaji Sobotna noč, davno nazaj v časih, ko sem se začel učiti igranja bobnov. Impresioniral me je njihov takratni bobnar Lučko - Lucian Kodermac. Še danes sem njihov fen.


Šank Rock - Ker te ljubim (VA, Pop Rock Elita, 1998)

Jure: Ko slišim Šank Rocke, me začne dajati nostalgija. Spomini na srednjo šolo, nore žure in super koncerte! V tistih letih so mi bili vzorniki, danes prijatelji. Z bendom San Di Ego smo kar nekajkrat nastopili skupaj. Nepozabni časi!


Matej Sušnik - Magic Fingers (The Ace Of Bass, 2012)

Jure: Solo plošča mladega virtuoza na bas kitari Mateja Sušnika, ki se mi zdi, da je bila malo prezrta in ni dobila tiste pozornosti, ki si jo zasluži. Muzika po mojem okusu!


Adi Smolar - 20 ljubic (Neprilagojen, 1994)

Jure: Njegova mojstrska lirika me je navduševala v najstniških letih. Še danes si ga rad zavrtim.


Iz uredništva:

Jure Doles je bobnarske palice prvič prijel pri 9. letih, takrat se je vpisal v nižjo glasbeno šolo in začel obiskovati učne ure pri prof. Miroslavu Matiću. Že po enem letu igranja je postal član domačega pihalnega orkestra. V času nižje glasbene šole je bil tudi član Young Musicians’ International Symphony Orchestra (YMISO). V zgodnjih najstniških letih se je pridružil bendu By The Way in se z njimi udeležil vseh pomembnih glasbenih festivalov v Sloveniji kot so Melodije morja in sonca (MMS), Orion in Ema. Kasneje je začel sodelovati kot »session« glasbenik z domačimi in tujimi izvajalci, kot so John Lawton (Uriah Heep), Massimo Savić, 6pack Čukur, Billysi, Samuel Lucas, Nuša Derenda… Danes Jure deluje kot studijski bobnar, predano prenaša svoje bobnarsko znanje na mlajše generacije in je član rock skupine San Di Ego.

San Di EGO - Vse besede (2021)