11.05.2020

Iz moje poslušalnice: Martin Golob

Po letošnjih velikonočnih praznikih so redki tisti, ki niso slišali za župnika Martina Goloba, ki s svojimi vlogi in spletnimi mašami vzbuja radovednost, zanimanje... Radovednost Sigiceve uslužbenke je bila velika… Kdo je Martin Golob in kaj posluša? Prejeli smo zanimivo listo skladb… Presenetljivo? Presodite sami.

SIGIC

Martin Golob
Foto: Osebni arhiv

Vlado Kreslin - Nekega jutra, ko se zdani

Martin Golob: Na prvo mesto dam Vlada Kreslina. Zelo rad ga poslušam. Pesem, ki sem jo izbral pa je pesem, ki govori o upanju. Tega želim tudi sam vlivati ljudem.

Big Foot Mama - Led s severa (Tretja dimenzija, 1999)

Martin: Druga pesem je Led s Severa - Big foot mama. Ko smo imeli v Ljubljani četvorko, so nam oni igrali na Gospodarskem razstavišču. Bilo mi je zelo fajn, obuja lepe spomine tudi na srednjo šolo.

Siddharta – Neon (Shusuglao) (Nord, 2001)

Martin: Naslednja pesem je Neon. Siddharto imam tudi zelo rad. Svoje čase sem jo ogromno poslušal. Besedilo pesmi Neon pa sem že nekajkrat uporabil za uvodno misel pri pogrebnemu govoru: »V temnih oblekah ljudje, v dolgi koloni stoje, najbolj poznani naprej, vse do konca do onih, ki ni jih videl doslej. Bleda podoba nad tem, vidi v duše ljudem...«

Jaša Lorenčič: recenzija Pešpot v iskanju prostranosti (Odzven)

Jakob Aljaž – Oj, Triglav, moj dom (Gorenjski oktet)

Martin: Sledi pesem Oj, Triglav, moj dom. Mislim, da ne potrebuje obrazložitve… Živim namreč v Bohinju in ta pesem se pojavi na čisto vsaki proslavi. Triglav je naš dom!

Trkaj - Nov Avto (2016)


Martin: Zadnja je Trkajeva skladba Nov avto. To pesem smo neštetokrat vrteli z mladino v mojem avtu. Trkaja sem večkrat srečal tudi na Teološki fakulteti. Zdi se mi zelo dober reper z dobrimi sporočili.