28.10.2020

Kantavtorske kvante: kantavtorska ustvarjalnost

Nocoj, v četrtek 29. oktobra, ob 18. uri bo na Fb strani Trubarjeve hiše literature prenos posnetka tretjega večera iz koncertno-pogovornega cikel "Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora" bosta sodelovala Katarina Juvančič in Dejan Lapanja.

Press info

Katarina Juvančič in Dejan Lapanja
Foto: Janez Pelko

Nocoj se bodo torej posvetili kantavtorski ustvarjalnosti, ki jo zastopa Katarina Juvančič. Gre za glasbenico, kritičarko, etnologinjo, kulturno antropologinjo in sociologinjo kulture, ki je na Berklee College of Music opravila modul v okviru magisterija iz "songwritinga". Navdih med drugim črpa v uspavankah, v družbi kitarista in producenta Dejana Lapanje, s katerim tvori nerazdružljiv dvojec, pa bo predstavila avtorsko glasbo z albumov Selivke, Hope's Beautiful Daughters in Vmesje v slovenskem, srbohrvaškem ter angleškem jeziku. Glasbenika sta bila za svoje delo dvakrat nagrajena na Kantfestu.

Cikel vodi in povezuje Nina Novak, kritičarka in glasbena publicistka ter urednica, univerzitetno diplomirana muzikologinja. Je ustanoviteljica portala Jazzetna, strokovna sodelavka revij Odzven in Primus, vodja projekta Nova frekvenca: jazz intervju v živo, urednica ter avtorica Jazzopisa, pa tudi pesnica in pisateljica z več samostojnimi izdajami.

Več o projektu Dueti: https://www.nina-novak-oiseau.si/dueti/

Ogled bo mogoč od 18h dalje na Fb dogodku in kasneje na YouTube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana.