20.03.2018

Kantovanje IX

V sodelovanju z radiem MARŠ in klubom Wetrinjsky se bo zgodilo deveto kantovanje, na katerem se bodo predstavili Tomi in Orkester, Andrej Černelč in Andrej Vilčnik.

Press info

Kantovanje IX

Na prvem dogodku (22. marec 2018) v novi sezoni organizatorji gostijo v mariborskem klubu Wetrinsky izkušenega in priznanega kantavtorja Tomija Lorberja, ki bo s spremljevalnim bendom (med drugim) predstavil tudi lani izdan album Čiri Briri. Aktualen zbir Lorberjevih pesmi je Matej Krajnc v recenzij za spletno revijo Odzven opisal tako: »Na novi plošči Tomija Lorberja takoj na začetku vstopimo v kombinacijo Quentina Tarantina, Umorov na podeželju, Twin Peaks in običajnih mafijskih obračunov iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja

Tomi koncert najavlja v svojem slogu z motom: »Igrali bomo glasno, ker vemo, da publika vedno pade na ta trik

Ob gostu večera se bo s krajšim repertoarjem predstavil tudi Andrej Černelč. Vsestranski glasbenik, ki se je kot član različnih zasedb kalil v alter sceni Bistrice ob Sotli, je kantavtorsko sceno obogatil z lani izdanim prvencem Vzorci.

Svoje stvaritve bo predstavil tudi eden izmed najbolj obetajočih mariborskih kantavtorjev mlajše generacije Andrej Vilčnik, katerega pristen izraz preko melanholičnih melodij prenaša osebne izpovedi, mestoma z elementom družbene kritike.