20.09.2017

Koncertni cikel Marka Hatlaka na Ljubljanskem gradu

Glasbena jesen na Ljubljanskem gradu prinaša koncertni cikel Marka Hatlaka, ki vas bo s svojimi gosti, na štirih večerih, popeljal skozi raznovrstna glasbena ustvarjanja.

Press info

Koncertni cikel Marja Hatlaka na Ljubljanskem gradu

Od Kapobande k Solo koncertu in od Marko Hatlak Banda k FUNtangu s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem. Marko Hatlak s šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini tudi s petjem. Vse navzoče pritegne v glasbeno sodelovanje, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih ritmih.

5. oktobra cikel otvarja etno zasedba Kapobanda, ki jo sestavljajo harmonikar in vokalist Marko Hatlak, klarinetist Goran Bojčevski, kitarist Miha Meglič in kontrabasist Rok Hozjan. Ti štirje glasbeniki, prekaljeni predvsem v Terrafolku, in tudi uveljavljeni solisti, navdušujejo s prepletom različnih slogov, katerih skupni imenovalec je vrhunska interpretacija klasično in jazzovsko izšolanih članov zasedbe.

Na drugem koncertu 26. oktobra se bo solistično predstavil harmonikar Marko Hatlak. Njegov repertoar sestavljajo klasične in baročne skladbe, kompozicije sodobnih avtorjev, etno melodije s celotnega evropskega območja. Preplet raznolikih skladb daje koncertu prav poseben čar, Hatlak pa tako poslušalcem poglobljeno predstavi širino glasbenega sveta.

26. novembra se Marko Hatlak predstavlja z novim projektom Marko Hatlak BAND, v katerem se spušča na področja funka, popa, latina in jazza in v novi izvajalski podobi, kot harmonikar in pevec, poleg tega pa tudi avtor nekaterih skladb. Glasba je bandovska, virtuozna in izrazito ritmična. Marko Hatlak je ob sebi zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga na bobnih, tolkalih, basu, klaviaturah in violini inspirirajo s svojim delom, virtuoznostjo in ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo.

8. decembra se cikel zaključuje s  skupino FUNtango, ki jo je Marko Hatlak zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Posebni gost tango večera bo priljubljeni kantavtor, igralec in pevec Iztok Mlakar, ki je lani prvič nastopil s Hatlakom z izbranimi skladbami s svojega repertoarja pred povsem navdušenim domačim občinstvom.

Vsi koncerti bodo potekali v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu, s pričetkom ob 20. uri.