14.07.2020

Ljubljana Festival 2020

Ljubljana Festival je uspešno odprl vrata v dogajanje letošnje sezone.

SIGIC

Festival Ljubljana

Kar nekaj dogodkov je bilo že uspešno izvedenih, organizatorji spretno krmarijo med vremenskimi in zdravstvenimi omejitvami.
Jutri bo na vrsti Simfonični orkester RTV Slovenija s solistko, flavtistko Ireno Grafenauer ter klarinetistom in dirigentom Matejem Bekavcem. Na sporedu bodo dela W. A. Mozarta. Spremljevalni dogodek 68. Ljubljana Festivala (16. julij) bo potekal v okviru evropskega čezmejnega projekta tARTini, ki je sofinanciran iz programa čezmejnega delovanja Italija-Slovenija, z namenom spodbujanja kulturnega turizma in promocije kulturne dediščine povezuje institucije od Pirana prek Ljubljane in Trsta do Padove. Z deli Tartinija, Haydna in Kreka se bo predstavil violončelist Bernardo Brizani. Dogajanje se bo nadaljevalo s koncertom Mateja Bekavca s Komornim godalnim orkestrom SF (17 julij), violistom Guyem Ben-Zionyjem (20 julij), Ansamblom Gustava Mahlerja, ansamblom I Solisti Veneti in mnogimi drugimi umetniki.

Sicer pa svetujemo, da zaradi izredne situacije s Covid 19 redno spremljate objave Ljubljana Festivala na spletni strani, saj lahko pride do odpovedi in prestavitve koncertov.