30.09.2019

MusicaAcademica v Šentjurju

Študentje glasbe, ki prebivajo v občini Šentjur, že peto leto zapored organizirajo dogodek, ki so ga naslovili MusicaAcademica.

Press info

MusicaAcademica v Šentjurju

Pred leti so mladi glasbeniki opazili povečano generacijo študentov glasbe iz občine Šentjur, ki ima le nekaj tisoč prebivalcev. Tako se zberejo vsako leto in organizirajo koncert, na katerem se predstavijo študentje glasbe s svojimi inštrumenti ali novimi kompozicijami, saj sta med trenutno generacijo občanov kar dva študenta kompozicije.

Letošnjo, 5. izvedbo koncerta MusicaAcademica, ki se odvija v okviru vsakoletnega cikla koncertov, posvečenih Ipavcem, bo tako pospremila izvedba mini opere Gaja, komponista Matica Romiha in libretistke Katje Gorečan. Ob tej priložnosti so sestavili priložnostni komorni orkester s pevskimi solisti (Nataša Trček, k.g., Lovro Korošec, k.g. in Gregor Kolar), predstavile pa se bodo tudi domače glasbenice Tajda Krajnc (citre, München), Monika Volarič (flavta, Dunaj), Patricija Turnšek (kitara, Ljubljana) in Maruša Alegro (flavta, Ljubljana).

Koncert bo 6. oktobra ob 19.00 v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.