29.03.2019

Nov projekt Kristijana in Lojzeta Krajnčana

6. aprila bo v Cankarjevem domu koncert Big banda RTV Slovenija, za katerega sta v avtorsko vizijo jazza, filmske in etno glasbe moči združila bobnar, violončelist in skladatelj Kristijan Krajnčan in dirigent in aranžer Lojze Krajnčan.

Press info

Nov projekt Kristijana in Lojzeta Krajnčana
Foto: Urška Lukovnjak

Sodelovanje obeh je nadgradnja vseh dosedanjih skupnih projektov in prav gotovo sta oba Krajnčana veliko doprinesla k raznolikosti in kvaliteti slovenskega glasbenega prostora.
Ob koncertu bo izšla tudi najnovejša zgoščenka DrummingCellist: Abraxas. Kot napovedujejo akterji, je: "novi, že drugi album DrummingCellist, stičišče starih in novih svetov. Skozi umetniško širino ustvarjalca, bobnarja, čelista, inštrumentalista in skladatelja Kristijana Krajnčana se udejanja kot spontano-premišljena alkimija dveh svetov, ki preko prostranih, a jasno definiranih zvočnih pokrajin dveh inštrumentov zapeljuje z zlatim rezom uravnoteženosti in kaosa, temperamenta in umerjenosti, eksplozivnosti in miline, svetlobe in teme. Abraxas je glasbeno delo, ki popelje iz drvečega, ponorelega sveta instant zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti, nad katero se odpira presunljivo obzorje zvočne čistine."