18.12.2020

Nova frekvenca v družbi pianista Saša Vollmaierja

Dolgoletni sodelavec kultne skupine Laibach, pianist Sašo Vollmaier, je letos izdal album Kind of Laibach s priredbami izbranih pesmi za solistični klavir.

Press info

Nina Novak
Foto: osebni arhiv

Glasbenik, vpet v pedagoške projekte po vsej Evropi, združuje glasbo in gledališče, pred kratkim pa se je po dolgoletnem življenju v tujini vrnil domov v Slovenijo. Z Nino Novak Oiseau, kritičarko in glasbeno publicistko, bo pred solističnim koncertom med drugim spregovoril o pedagoških procesih ter različnih praksah evropske kulturne politike.

Ciklus večerov Nova frekvenca z željo po popularizaciji jazzovske glasbe avtorje spodbuja k premisleku o kulturi, umetnosti, svetu, življenju in družbi, pri čemer se opira na album, izdan v preteklem letu. Zaradi daljšega premora, ki je nastal zaradi epidemije koronavirusa covid-19, v drugi polovici četrte sezone projekt v znak solidarnosti v središče zanimanja postavlja glasbenike s statusom samozaposlenega v kulturi.

Ker zaradi trenutnih izrednih razmer in ukrepov, povezanih z zajezitvijo širjenja okužbe s koronavirusom covid-19, dogodka ni mogoče izvesti v živo pred občinstvom, bo na dogovorjen termin, v ponedeljek 21. decembra ob 19.30, na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana objavljen posnetek, pripravljen vnaprej.