23.04.2019

Nova sezona cikla SiBrass

S koncertom Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije ter umetniškega vodje in trobentača Thomasa Hugha Poulsona se 19. maja pričenja koncertni cikel SiBrass.

Press info

SiBrass

Leta 2002 je na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije nastal Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF). Ansambel redno koncertira tako po Sloveniji kot tujini, v sezonah 2015/2016, 2016/2017 in 2017/2018 pa je svoje bogato delovanje nadgradil še s samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Repertoar ansambla obsega številne priredbe iz različnih stilnih obdobij in priredbe po originalnih skladbah za trobila

Na prvem koncertu bo kot umetniški vodja držal niti v rokah trobentač Thomas Hugh Poulson, član slovitega sestava Stockholm Chamber Brass. Program združuje izjemno raznolikost, saj so skladbe zdaj tradicionalne, zdaj spet napredne in moderne, a vseskozi osupljive in privlačne. Veličina glasbenih del, ki so prava zakladnica za slehernega trobilca in so bile izvedene že v mnogih mestih po svetu, bo na koncertu v Ljubljani občinstvu predstavljena v Slovenski filharmoniji.

Izvajalci: 

Thomas Hugh Poulson, trobenta in umetniško vodstvo
Franc Kosem, trobenta
Blaž Avbar, trobenta
Jure Gradišnik, trobenta
Mihajlo Bulajić, rog
Domen Jeraša, pozavna
Žan Tkalec, pozavna
Žan Kopše, pozavna
Wolf Hagen Hoyer, pozavna
Jernej Oberžan, tuba


Program: 

Anthony Plog: OCTET

Nina Šenk: TANGLE za solo trobento in trobilni kvintet
Thomas Hugh Poulson, solo trobenta

Michael Nyman: FOR JOHN CAGE

Jan Koetsier: BRASS SYMPHONY