18.07.2016

Pevsko poletje na Glasbeni matici

Pevsko poletje na Glasbeni matici Ljubljana odpira paleto možnosti za mlade pevske navdušence, dijake in študente z ambicijami izpopolnitve pevskih znanj in tudi za profesionalne pevce, ki stremijo po nadgraditvi in poglobitvi repertoarja ter izmenjavi pevskih izkušenj z mednarodno priznanimi pevci.

Press info

Pevsko poletje na Glasbeni matici Ljubljana

Piran, Ljubljana

Pevsko poletje na Glasbeni matici - pevski tečaji za solopevce in pevske navdušence

18.7. - 9.9.2016

Pevski začetniki lahko pod izkušenim vodstvom pevskega pedagoga Diega Barriosa v prijetnem počitniškem okolju odkrijejo svoj glas, spoznajo in izpopolnijo osnove pevske tehnike in predvsem sledijo željam po petju manj zahtevne, a kljub temu vznemirljive pevske literature različnih žanrov in oblik. Pevski tečaj je odprt za vse navdušence različnih pevskih znanj od 18. leta dalje.

Mojstrski tečaji petja ponujajo odgovore na vrsto vprašanj umetniškega poustvarjanja. Kako poteka trening pevskega glasu in kako osmislimo njegovo delovanje? Kako prepoznavamo glasbene stile ter osvojimo interpretacijo zahtevne literature? Kaj obsega umetnost nastopanja? Kako izbrati program za pevski recital ali se pripraviti na zahtevno avdicijo v operi?

Poletni mojstrski tečaji so namenjeni tako profesionalnim pevcem kot tudi študentom, dijakom in učencem, ki si želijo odkrivati, izpopolnjevati ali nadgrajevati svoj pevski potencial pod vodstvom priznanih pevcev in pedagogov z mednarodnimi izkušnjami tako na koncertnem kot opernem odru.

Udeleženci bodo z izbranim mentorjem v individualnih in skupinskih urah odkrivali vrsto razsežnosti izpopolnjevanja pevskega glasu. Vsak mentor bo z udeleženci tečaja pripravil sklepni koncert v zgodovinski Lajovčevi dvorani Glasbene matice.

Avtorji programa: Diego Barrios, Pia Brodnik, Marcos Fink, Barbara Jernejčič Fürst, Theresa Plut
Korepetitorja: Beata Ilona Barcza, Maja Klinar, Tadej Podobnik
Lokacije:
Mojstrski tečaji petja: Ljubljana, Vegova ulica 5, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Pevski tečaj z Diegom Barriosom: Piran, Fiesa 80, Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Dom Breženka
Kotizacija:
Mojstrski tečaji petja: 250 EUR za aktivno udeležbo in 15 EUR / dan za pasivno udeležbo
Pevski tečaj z Diegom Barriosom: 125 EUR + nočitev v Domu Breženka (polni penzion 26 EUR/osebo/dan)

Roki za prijavo:
Pevski tečaj z Diegom Barriosom: 24. 6. 2016
Mojstrski tečaj petja s Thereso Plut: 30. 6. 2016
Mojstrski tečaj petja z Barbaro Jernejčič Fürst: 15. 7. 2016
Mojstrski tečaj petja s Pio Brodnik: 29. 7. 2016
Mojstrski tečaj petja z Marcosom Finkom: 5. 8. 2016

Avdio posnetek kandidata: pošljite svoj aktualni posnetek ene od skladb, ki jo nameravate študirati v okviru mojstrskega tečaja (preko WT na naslov organizator@glasbenamatica.si)

Kotizacija se plača na osnovi računa, ki ga izda Glasbena matica sedem dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75 % kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem tečaju.