31.03.2016

Slovenski moMENT v Estoniji

Estonski glasbeni festival, ki ga je letos na festivalu MENT podrobneje predstavila njegova gonilna sila Helen Sildna, gosti tri slovenske glasbene zasedbe.

SIGIC

Slovenski moMENT v Estoniji

Prvi se bo na oder glasbenega festivala v Tallinnu, ki je živ dokaz, kako lahko mednarodno usmerjena festivalska iniciativa močno vpliva na razvoj domačega glasbenega prostora in njegove prepoznavnosti zunaj, podal Bowrain. Skladatelj, pianist in producent, javnosti poznan tudi pod imenom Tine Grgurevič, se bo estonskemu občinstvu in številnim mednarodnim delegatom festivala predstavil že danes, v četrtek 31. marca. 

Jutri se bo Bowrain Estoncem predstavil še enkrat, tokrat v obliki DJ seta. Bowrain pa ni edini slovenski izvajalec, ki se bo na festivalu predstavil kar dvakrat. Dva koncerta jutri čaka tudi zasedbo Koala Voice. Mladi glasbeniki veljajo za posebno atrakcijo mednarodnih festivalov, na katerih se pojavljajo. Rezultat tega so številni koncerti v tujini. Kot zanimivost, na dolgo pot v Estonijo so se odpravili s kombijem. Vmes pa opravili še nekaj postojank. Odigrali so koncerte v Bratislavi, Katovicah, Varšavi in Vilni, po nastopu v Tallinnu pa jih pričakuje še Riga. 

Tretja slovenska zasedba, za katero je rezervirano prizorišče Tallinn Music Weeka, so Leni Kravac. Gostom festivala MENT Ljubljana so ostali v spominu po spontanem koncertu na prostem, ki so ga izvedli na parkirišču pred Kinom Šiška, intervencija pa se jim je več kot očitno splačala. Nastopili bodo v soboto.