29.06.2020

Znani so izbranci Klubskega maratona 2020

Žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izbrala 6 glasbenih projektov, ki se bodo udeležili jubilejnega dvajsetega kroga Klubskega maratona.

Press info

Klubski maraton

Maratonci letnice 2020 so:

- Klinci (brzojezična junaška rap godba iz Metlike),
- Lelee (svetski garažni trio iz radija kile kilometrov),
- Spiral Mind (elektro bendovski prosti pad z Obale),
- ɜrma (štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah),
- Kavasutra (goriški jazzerski prelet v kratki formaciji),
- Billy Clubs (prevret hardcorovski koktejl iz Trsta).

Letošnje klubske maratonce so uradno predstavili v torek, 23. junija, v oddaji 100 decibelov. Poslušanje na voljo tukaj:
https://radiostudent.si/glasba/100-decibelov/100-decibelov-in-6-novih-klubskih-maratoncev-0

Na Soundcloudu pa je na voljo kompilacijski seznam skladb za predvajanje - s po enim demo komadom vsakega od sodelujočih maratoncev:
https://soundcloud.com/klubski-maraton/sets/klubski-maraton-2020-izbranci-demo

Turneja Klubski maraton 2020 bo izbranim letošnjim bendom omogočila koncertne nastope širom Slovenije, radijske nastope v živo, obsežno promocijo med maratonom in po njem ter studijsko snemanje skladb za promocijsko kompilacijo Klubski maraton 2020, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia Študent, v digitalni obliki in na CD-ju.

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja izjemno izhodišče za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim kreativnim glasbenim skupinam.