27.10.2023

Znanih je 15 nominirancev za glasbene nagrade Music Moves Europe

Med nominiranimi evropskimi izvajalci tudi slovensko-hrvaški dvojec freekind., ki ga sestavljata Nina Korošak Serčič in Sara Ester Gredelj.

SIGIC

Znanih je 15 nominirancev za glasbene nagrade Music Moves Europe

Slovenija je bila letos v zgodovini nagrad nominirana drugič (lani se je med zmagovalce uvrstila July Jones). Med nominiranci, ki so bili razglašeni v četrtek, 26. oktobra 2023, v Bilbau na festivalu BIME so ob freekind. še Bulgarian Cartrader (Bolgarija), Fran Vasilić (Hrvaška), Giift (Danska), Pearly Drops (Finska), Zaho de Sagazan (Francija), CLOCK CLOCK (Nemčija), Arny Margret (Islandija), yunè pinku (Irska), Tramhaus (Nizozemska), Ash Olsen (Norveška), Berry Galazka (Poljska), Ana Lua Caiano (Portugalska), Ralphie Choo (Španija) in waterbaby (Švedska).

Nagrade Music Moves Europe Awards, ki jih podeljuje Evropska unija, so bile ustanovljene z namenom predstaviti vzhajajoče umetnike, ki zastopajo evropski zvok sedanjosti in prihodnosti. Med prejšnjimi prejemniki te prestižne nagrade so tudi Stromae, Alyona Alyona, Rosalía, Dua Lipa in Hozier.

Glasbeno občinstvo iz vse Evrope bo lahko sodelovalo v izboru za MME Public Choice Award 2024 na spletni strani Music Moves Europe Awards, zmagovalec pa bo razglašen 18. januarja 2024 na festivalu Eurosonic Noordeslag na Nizozemskem. Mednarodna žirija bo izbrala pet zmagovalcev, posebej pa bo podeljena tudi Velika nagrada žirije.

Vsak izmed petih zmagovalcev bo prejel nagrado v višini 10.000 evrov. Dodatno bo zmagovalec Velike nagrade žirije prejel vavčer za zeleno turnejo v vrednosti 5.000 evrov. Zmagovalec v kategoriji, ki ga izbere občinstvo, pa bo nagrajen s 5.000 evri.

Vseh petnajst nominiranih umetnikov je povabljenih k nastopu na festivalu ESNS in udeležbi v izobraževalnem programu MME, kjer bodo deležni znanj in izkušenj priznanih organizacij, kot so Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP-CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) in European Music Exporters Exchange (EMEE).