24.11.2017

Akademija za glasbo razgrnila koncertno sezono 2017/2018

Marko Vatovec, dekan Akademije za glasbo in Matjaž Drevenšek, prodekan za umetniško dejavnost, sta pred prvim koncertom orkestra akademije in podelitvijo študentskih Prešernovih nagrad predstavila koncertno sezono za prihodnje obdobje.

Sigic

Akademija za glasbo razgrnila koncertno sezono 2017/2018
Foto: Tanja Benedik

Letošnja koncertna sezona se prvič navezuje na študijsko leto in bo potekala od novembra 2017 do septembra 2018. Razdeljena je v sedem sklopov: Koncertni abonma, Solistični recitali, Komorni večeri, Nova glasba, Stara glasba, Opera, Gostovanja in Drugi dogodki. Koncertne cikle so pripravili: Matjaž Drevenšek in Simon Dvoršak (Koncertni abonma) Katja Porovne Silič (Solistični recitali) Borut Zagoranski (Komorni večeri) Luka Juhart in Dušan Bavdek (Nova glasba) ter Egon Mihajlović (Stara glasba). Zvrstilo se bo 68 koncertov in oper, od tega 13 koncertov v Koncertnem abonmaju, kjer bodo nastopili največji ansambli in najboljši študentje akademije. Nastopanje in sodelovanje z raznimi inštitucijami sta za študente nepogrešljiv del študijskega procesa, zato so prizadevanja Akademije pri organizaciji koncertov zelo pomembna za razvoj mladih umetnikov.

Solisti so bili izbrani na interni avdiciji in se bodo predstavili z najpomembnejšimi slovenskimi orkestri. Med dogodki lahko izpostavimo koncert Simfoničnega orkestra EUphony (4. marec 2018), osrednji koncert simfoničnega orkestra AG (23. april 2018), ki bo avgusta 2018 predstavljen tudi na mednarodnem festivalu Young Euro Classic v Berlinu, koncert orkestra Slovenske filharmonije kot magistrski koncert dveh študentk dirigiranja (10. maj 2018), Studio za sodobno glasbo AG se bo predstavil v Zvokotoku v sodelovanju z zavodom Sploh, Komorni orkester AG pa bo sodeloval z Glasbeno matico Ljubljana pri uprizoritvi mladinske opere Hobbit.

Natančen program sezone lahko najdete na povezavi.