10.06.2020

Anketa za obiskovalce kulturnih dogodkov

Objavljena je spletna anketa za obiskovalce kulturnih dogodkov o tem, kako so se pripravljeni vračati na kulturna prizorišča, pod kakšnimi pogoji in o njihovem odnosu do alternativnih oblik spremljanja kulture. Anketa bo dostopna do 24. junija.

Press info

Publika
Foto: Petra Cvelbar

Organizatorji kulturnih dogodkov so se v preteklih mesecih ob pojavu in širitvi novega korona virusa znašli v nezavidljivem položaju. Poleg vseh ukrepov in priporočil, ki jim v tem trenutku ne omogočajo nemotenega izvajanja dela v polnem obsegu se sprašujejo tudi o tem, kako o vračanju na prizorišča razmišljajo za njih najpomembnejši - obiskovalci. V preteklih mesecih so v sodelovanju s strokovnjaki s področja statistike pripravili krajšo anketo, s katero želijo prepoznati ključne vidike za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19. Zanima jih, katere ukrepe so obiskovalci pripravljeni upoštevati ob obiskovanju dogodkov oziroma želijo, da jih zagotovijo organizatorji.

Rezultati in zaključki bodo javno objavljeni po zaključku ankete. Po eni strani bodo uporabni za producente, ki bodo tako lahko zagotovili največjo možno varnost in udobje svojim obiskovalcem, po drugi strani pa bodo uporaben uvid za odločevalce pri pripravi morebitnih ciljanih ukrepov za oživitev prireditvenega sektorja. Anketo lahko obiskovalci kulturnih dogodkov anonimno izpolnijo na tej povezavi.
Dostopna bo do 24. junija 2020.

Za več informacij o anketi se lahko obrnete na Roka Avbarja, vodjo odnosov z javnostjo v Kinu Šiška (rok.avbar@kinosiska.si, 030 310 105).