06.07.2020

Iz moje poslušalnice: Tjaša Primc

Muzikologinja, glasbena zanesenjakinja, pevka, ljubiteljica zborovskega življenja… vse to je Tjaša Primc, ki je izbrala današnjih 5.

SIGIC

Tjaša Primc
Foto: osebni arhiv

Tjaša: Tudi jaz sem se z veseljem odzvala povabilu SIGIC-a in pripravila pet del slovenskih ustvarjalcev. Moram pa priznati, da sem bila postavljena pred težko odločitev, izbrati le pet skladb, ko pa imamo toliko odlične glasbe in glasbenikov. 

Avven – Zmaji (Kastalija, 2011)

Tjaša: Ker je bilo v #ostanidoma obdobju časa več kot dovolj, sem se z otrokoma lotila pospravljanja in sortiranja zgoščenk iz mojih mladih let. Navdušena sta bila nad številnimi bolj metalskimi pesmimi, a je skladba Zmaji skupine Avven dobila posebno mesto v naboru del.

Hugo Wolf – Ach, des Knaben Augen (Duhovne pesmi, 2020)

Tjaša: Ta »koronski« čas sem izkoristila tudi za pisanje recenzij, zato se je nova zgoščenka sopranistke Therese Plut in organistke Polone Gantar pogosto vrtela.

Nina Pušlar - Pusti me (2019)

Tjaša: Hčerka Iva je navdušena nad Nino Pušlar, tako je za rojstni dan dobila zgoščenko z naslovom Nina. Plošča je pri nas kar na repeat.

Majda Sepe - Med iskrenimi ljudmi (Vse moje besede, 1978)

Tjaša: Posebno mesto v moji glasbeni zbirki imajo tudi zimzelene melodije. Izpostavila bi skladbo Mojmirja Sepeta s prečudovitim vokalom Majde Sepe. Dragi Mojmir vse najboljše!

Lojze Lebič: Luba vigred se rodi (Komorni zbor AVE, dir. Andraž Hauptman)

Tjaša: Zborovskih del je bilo na seznamu kar nekaj, a bi tokrat izpostavila skladatelja Lojzeta Lebiča in njegovo delo Luba vigred se rodi . Skladatelj mi je s poklonom te antologije podaril največ! Hvaležna!

Iz uredništva:

Tjaša Primc je naša zunanja sodelavka, redno piše prispevke za Odzven, poleg tega tudi za občinsko glasilo Suhokranjske poti in spletne portale Naši zbori, Moja občina, Radio Krka, Dolenjska.news, Lokalno.si… Po naročilu pripravlja tudi spremna besedila za koncertne sporede razlčnih izvajalcev, s skupino navdušencev samospeva pripravlja prvi slovenski songSLAM, t.i. spevSLAM ter pomaga pri organizaciji Novomeškega sakralnega abonmaja. V šolskem letu 2017/18 je na povabilo predsednice KD Dvor sprejela mesto zborovodkinje novoustanovljenega Otroškega pevskega zbora Dvor. Kot pevka sodeluje pri Vokalni skupini Mezzo iz Novega mesta in v duu s pianistom Jernejem Fabijanom.