20.03.2020

Iz moje poslušalnice: Tone Kregar - Mi2

Danes z nami svoj nabor ljubih mu domačih skladb deli Tone Kregar, pevec skupine Mi2.

SIGIC

Tone Kregar - Mi2
Foto: Dejan Batista

Majda Sepe - Pismo za Mary Brown (Vse moje besede, 1978)

Tone: Ježkovo besedilo, Mojzesova glasba in Majdin glas - optimalna avtorsko-izvajalska kombinacija in temu primeren izdelek, ob katerem me vedno znova stisne v grlu.


Lačni Franz - Stari vojak (Ikebana, 1981)

Tone: Izmed številnih meni dragih pesmi Lačnega Franza je Vojak iz kultne Ikebane danes že skorajda pozabljen. Naj  harmonika zazveni tudi Andreju Pintariču v spomin.


Jani Kovačič - Revolucija (Ljudje, 1984)

Tone: Jani Kovačič je mojster besed, ki še vedno ve, kaj in zakaj poje. Le poslušati in slišati ga je treba.


Nude - Razlog (Drugačna gravitacija, 2001)

Tone: S fanti iz skupine Nude me veže dolgoletno prijateljstvo in čeprav njihova glasba morda ni v mojem najožjem izboru, je Razlog res dober - v vseh pogledih. Kar je nenazadnje ugotovil tudi Massimo.


Dan D - Rekli so (Tiho, 2013)

 

Tone: Izmed vrstniških prvoligaških slovenskih bendov, skupino Dan D še posebej cenim in za kar nekaj njihovih pesmi mi je rahlo žal, da niso naše. Med njimi je tudi "Kurbin sin", ki smo ga Mi2 za skupni koncert na Ritmu mladosti v Stožicah priredili in ga občasno še vedno zaigramo.

Žiga Valetič: recenzija plošče Tiho (Odzven)


Iz uredništva: 
Tone Kregar iz Mi2 je pripravil glasbeni spored, za katerega pravi, da morda ni najbolj veder, kar gre deloma pripisati aktualnim razmeram, deloma pa tudi njegovi rahlo melanholični stari duši. Morda ni najbolj v trendu, saj je pač zgodovinar, tudi sicer pa so mu pri srcu stari komadi, ki so po svojem bistvu in sporočilu brezčasni. To je bilo tudi vodilo njegovega izbora. 

Mi2 - Kakor nekoč