10.11.2017

Izzivi sodobne glasbene pedagogike

Prihodnji teden bo na Akademiji za glasbo potekal Prvi mednarodni teden na Oddelku za glasbeno pedagogiko s predavanji in delavnicami za študente v izvedbi gostujočih profesorjev z Avstrije (dr. Andreas Bernhofer, mag. Helmut Schaumberger, Paul Hille), Hrvaške (dr. Sabina Vidulin), Nizozemske (dr. Peter den Ouden), Poljske (dr. Gabriela Konkol) in Srbije (dr. Milena Petrović)

Press info

Izzivi sodobne glasbene pedagogike
Foto: Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo

Osrednji dogodek predstavlja dvodnevni mednarodni znanstveni simpozij, organiziran v počastitev življenjskega jubileja zaslužne profesorice dr. Brede Oblak (15. in 16. november 2017). Na njem bo 28 domačih in tujih avtorjev obravnavalo teme s področij, povezanih z delovanjem dr. Brede Oblak in njene vloge v razvoju slovenske glasbene pedagogike kot stroke in kot znanstvene vede; s področij poslušanja glasbe; zborovskega petja in vzgoje glasu; pouka glasbe v splošnem in glasbenem šolstvu; uporabe sodobnih tehnologij pri učenju glasbe. Dotaknili se bodo tudi estetskega področja, popularne glasbe in razpravljali o liku učitelja glasbe.  Program simpozija je objavljen na spletni strani https://www.ag.uni-lj.si/raziskovalna-dejavnost/vabila-na-konference/urnik-simpozija-symposium-schedule

Simpozijsko dogajanje bo obogatil koncert, posvečen jubilantki, z naslovom Bogata dediščina - obetavna prihodnost. Na njem bodo nastopili Otroški pevski zbor OŠ Majde Vrhovnik, Dekliški pevski zbor UL Akademije za glasbo in Komorni zbor UL Akademije za glasbo (Velika dvorana Kazine, 15.11.2017 ob 19h).