02.11.2016

Katja Konvalinka in Nejc Lavrenčič bosta nastopila v Indiji

Koncerti z naslovom Kalejdoskop ljubezni bodo v New Delhiju, Bangaloru in Kalkuti obeležili 25. obletnico samostojnosti Slovenije.

Dušan Mijanović

Katja Konvalinka in Nejc Lavrenčič
Foto: arhiv Zavoda PerArtem

Sopranistka Katja Konvalinka in pianist Nejc Lavrenčič bosta med 5. in 9. novembrom skozi Kalejdoskop ljubezni indijski publiki predstavila dela J. Brahmsa, Pfitznerja in Dvořaka ter izbor samospevov v Slovenj Gradcu rojenega Huga Wolfa kot tudi skladbe B. Ipavca, R. Savina, A. Lajovica, N. Štritofa. Lavrenčič bo še dodatno obarval koncert s klavirskimi skladbami M. Kozine, L. M. Škerjanca in P. Ramovša. Kalejdoskop ljubezni sta Konvalinka in Lavrenčič izvedla septembra v okviru cikla Glas iz davnine na Cekinovem gradu v Ljubljani in v SNG Maribor.

Oba glasbenika posebno pozornost posvečata samospevu. Sopranistko Konvalinkovo smo pred nedavnim slišali tudi v operah Dnevnik Ane Frank G. Frida in Junak našega časa T. Sveteta. Koncertno je pela tudi z Orkestrom slovenske filharmonije, z orkestrom RTV Slovenija, celovečerne recitale samospevov pa je imela po Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Srbiji in Italiji. Katja kot glasbena pedagoginja poučuje petje na Glasbeni šoli Ljubljana Vič – Rudnik. Lavrenčiča je bilo moč slišati ob vrsti pevcev, ki so nastopili v ciklu Glasu iz davnine, drugod po Sloveniji kot tudi v Franciji in na pred kratkim izvedenih recitalih v Belgiji in Španiji. V letu 2015 je prejemal delovno štipendijo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Nejc deluje tudi kot pedagog in umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem.