01.02.2024

Poslovil se je veliki mož slovenskega ozvočevanja Alan Vranič – Mikro

Slovenska glasbena scena se poslavlja od izjemnega zvočnega mojstra Alana Vraniča – Mikra.

SIGIC

Alan Vranič – Mikro
Foto: arhiv skupine Mi2

Alan Vranič – Mikro je kot oblikovalec zvoka sodeloval z mnogimi glasbenimi skupinami, kulturnimi ustanovami in koncertnimi prizorišči.

"Le kdo ga ni opazil na katerem od koncertov, kljub sorazmerno majhni višini, ki je botrovala njegovemu vzdevku. Vzdevku, ki ga je tudi sam uporabljal, ko je govoril o sebi, ne da bi se ob tem počutil manjvredno. Z razlogom. Malo je glasbenih zasedb, ki jim ni z občutkom nastavil tona ali drugače pomagal pri izvedbi koncerta. V rodnem Mariboru, v ljubljanski Cvetličarni, v Kulturnem domu Cerknica ali kot del glasbenih timov, s katerimi je obredel slovenske odre po dolgem in počez. Zadnjih deset let kot stalni član tehnične ekipe skupine Mi2 ter dueta Dimek in Davor Klarić. V nedeljo, 28. 1. 2024 pa je petdesetletnemu zavedno ugasnil ton. Dragi Mikro, pogrešali te bomo. Kamor koli greš, glej da tam poštimaš sound. Pridemo za teboj!," je o dolgoletnemu sodelavcu povedal Jernej Dirnbek, član skupine Mi2 ter dueta Dimek in Davor Klarić.

Mikro, ki je svoje bogato znanje in izkušnje prenašal na mlajše kolega in glasbenike, se je v prostem času ukvarjal tudi z ustvarjanjem instrumentalne glasbe.