18.03.2016

Nov glasbeni cikel Glas iz davnine v Cekinovem gradu

Muzej novejše zgodovine Slovenije in Kulturno umetniški zavod PerArtem pričenjata cikel petih koncertov Glas iz davnine, ki se bo odvijal na novem koncertnem prizorišču v ljubljanskem Tivoliju.

Tanja Benedik

Glas davnine

Viteška dvorana Cekinovega gradu bo z udejstvovanjem obeh zavodov postala novo stalno prizorišče dogodkov posvečenih spoju glasbe poezije in zgodovinskega momenta. Ob odprtju cikla bosta v petek 1. aprila ob 19.30 rdečo nit koncerta Med zvokom in besedo tvorila pianist Nejc Lavrenčič in igralec Vito Weis.

Vsebina koncertnega programa se bo dotikala treh človeku pomembnih pojmov – življenja, ljubezni in smrti v stičišču zvoka in besede. Na prvem koncertu si ustanovitelji novega Cikla prizadevajo z dotikom globokih človeških občutij, stanj in razmišljanj zajeti in naznaniti esenco prihajajočega Glasu iz davnine.
Sledil bo drugi koncert 7. junija, na katerem se bosta francoska sopranistka Juliette de Massy in pianist Nejc Lavrenčič predajala romantičnemu duhu samospevov velikega skladatelja Roberta Schumanna.