13.08.2018

SONICA: Odprti poziv za glasbenike

Ljubljanski festival drzne elektronske glasbe SONICA in SHAPE platform razpisujeta natečaj za slovenske glasbene ustvarjalce s koncertnimi izkušnjami, ki bi želeli postati del programa na SHAPE Showcase večeru letošnjega festivala SONICA. Dogodek bo potekal 27. septembra 2018.

Press info

SONICA: Odprti poziv za glasbenike

SONICA je znana po izpostavljanju glasbene inovativnosti. S svojim prodornim uvidom v globalno alternativno sceno je v domače kraje pripeljala nekaj najbolj odmevnih imen zadnjih deset let. Z letošnjo 10. obletnico SONICA začrtuje nove smernice in želi izpostaviti tiste najbolj vidne in tiste, ki morajo biti videni.

SONICA je na lovu za lokalnimi domačimi glasbenimi ustvarjalci, ki bi se radi pridružili izbrani selekciji gostujočih glasbenikov. Na SHAPE Showcase večeru, 27. septembra v Kinu Šiška, si bodo oder delili med drugimi tudi z Aïsho Devi in Giant Swan. Obenem pa bo nastop priložnost za predstavitev mednarodnim festivalskim gostom iz platforme SHAPE platform, ki bodo v Ljubljani gostovali v zadnjem tednu septembra.

SONICA obenem napoveduje letošnji program pogovorov na temo glasbenega posla in festivalskih platform z naslovom PSSSST!: Sonica x SHAPE x SIGIC x Showcase, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Slovenskim glasbenoinformacijskem centrom. V treh dneh se bodo zvrstili pogovori na temo booking agencij, licenciranja glasbe, glasbenega založništva, mednarodnih festivalov, glasbenih medijev, poleg njih pa speed dating, obiski ateljejev, pogovori in okrogle mize. Na Sonici bo gostovalo preko dvajset profesionalcev iz sveta festivalov elektronske glasbe in sorodnih umetnosti. Več informacij sledi kmalu!

Prijave se zbirajo do vključno 24. avgusta 2018.
Izbrali bodo eno skupino oziroma izvajalca_ko.

Kako se prijaviti?
- ali imate 27. septembra čas in ste v Ljubljani?
- če ja, na naslov mota.museum@gmail.com pošljite prijavo z naslovom: "SONICA2018 - [ime skupine / izvajalca]"
- v prijavi se predstavite in dodajte čimveč uporabne povezav na svojo glasbo ter pripišite svoj kontakt
- NE pošiljajte avdio datotek v priponki!

Glavni festivalski fb event: SONICA 2018 - 10th Anniversary

SHAPE platform (Platform for Innovative Music and Audiovisual Art from Europe) združuje 16 festivalov iz cele Evrope – poleg festivala SONICA so med njimi tudi CTM Berlin, Unsound, TodaysArt Hag, Insomnia Oslo, CYNETART Dresden, Cimatics Bruselj in drugi. Je platforma za promocijo in izmenjavo glasbenikov in umetnikov na področjih novih tehnologij v prepletu z zvokom.

SONICA je med drugimi gostila že svetovno poznana imena kot so Clark, Tim Hecker, William Basinski, Rashad Becker, Lee Gamble, Lawrence English, Teho Teardo & Blixa Bargeld, Jason Lescaleet, Senking, Aoki Takamasa, Giuseppe Ielasi, in drugi ...