14.09.2016

Tri slovenske zasedbe na festivalu Waves Vienna

Jardier, Karmakoma in The Canyon Observer bodo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2016 nastopili na različnih lokacijah dunajskega festivala Waves. Tam se bo v petek, 30. septembra odvil tudi slovenski sprejem.

Press info

Tri slovenske zasedbe na festivalu Waves Vienna

Waves je t.i. showcase oz. predstavitveni festival, ki se dogaja na različnih dunajskih prizoriščih, med katerimi je letos center festivala WUK s svojimi tremi dvoranami. Waves poleg festivala gosti glasbeno konferenco na kateri pričakuje več kot 400 glasbenih profesionalcev iz cele Evrope. Tako festival več kot 100 nastopajočim ne omogoča le koncertov na Dunaju, temveč skrbi tudi za njihovo intenzivno izpostavitev založnikom, koncertnim agentom, promotorjem festivalov, filmskim producentom in drugim.

Slovenski izvajalci so se prvič na festivalu predstavili leta 2013, ko se je ta že izkazal za uspešnega - ena od zasedb je na podlagi nastopa in glasbe prepričala avstrijsko založbo s katero sodeluje še danes, nekateri izvajalci pa so bili povabljeni na druge dogodke, od lokalnih festivalov pa do največjega predstavitvenega festivala v Evropi - Eurosonica na Nizozemskem. Vsakoletni nastopi slovenskih glasbenih izvajalcev na festivalu prinašajo nove priložnosti, poznanstva in ideje ter postavljajo našo novo glasbeno sceno na evropski zemljevid. Slovensko udeležbo soorganizira in sofinancira Slovenski kulturno informacijski center SKICA.

V dvorani centra WUK Feuer bodo 29. septembra ob 22. uri prvi nastopili hrupni post metalci The Canyon Observer. Predstavili bodo dolgometražni izdelek z naslovom FVCK, ki je lanskega decembra izšel pri Založbi Kapa Records. Nato bo v centru WUK Beisl sledil nastop (29. september 2016) elektro-rockovskega tandema Karmakoma. Dvojec, ki se v živo prelevi v trio, je svoj prvenec Imagination & Mechanical Metamorphoses leta 2014 izdal pri Založbi Radia Študent. Naslednji dan (30. september ob 21.15) bo v Schubert Theatru nastopila pop rock skupina Jardier, ki je letošnjega julija prejela nagrado zlato piščal za najboljšega novinca leta 2015.

Po zelo uspešni izpostavitvi slovenske aktualne glasbene scene na Waves Vienna 2013, so slovenski sprejemi na Wavesu postali stalnica. Letos (30. september ob 18. uri) bo sprejem priložnost za spoznavanje slovenskih in tujih glasbenih profesionalcev ter seveda za prijetno druženje, ki ga bo popestril kratek akustičen nastop zasedbe Jardier.

The Canyon Observer
Karmakoma
Jardier