18.07.2023

Webinar kreiranja seznamov glasbe t.i. »playlisting«

V sodelovanju s portugalskim združenjem AMAEI organiziramo webinar s področja spletne distribucije glasbe. Tokrat je na vrsti »playlisting«.

press

Webinar playlisting

25. julija ob 18.00 nam bo o ustvarjanju seznamov glasbe (t.i. »playlisting) spregovoril Mike Warner.

Mike Warner je glasbenik, kurator in strokovnjak, ko gre za ustvarjanje seznamov predvajanja v storitvah pretakanja glasbe. Je avtor knjige z naslovom »Work Hard Playlist Hard: The DIY playlist guide for Artists and Curators«, ki je zaradi svoje nadgradnje dobila nadaljevanje. Knjiga uči glasbenike, kako povečati svoje občinstvo na pretočnih platformah glasbe z izboljšanjem svojega profila, analizo podatkov, avtomatizacijo in ustvarjanjem seznamov glasbe. V tej knjigi Mike postavlja rekorde, saj prikaže kako lahko seznami predvajanja ustvarijo kariero glasbega ustvarjalca. Naučili se boste, kako prilagodite svoje profile na priljubljenih storitvah pretakanja, kako sestavite sezname predvajanja in povečate število sledilcev in s tem razširite svojo mrežo, itd. Zajete platforme: Spotify, Apple Music, YouTube Music, Pandora, Beatport, Amazon Music, Twitch, TikTok in mnoge druge.

Družili se bomo prek spleta, in sicer v torek, 25. julijaob 18.00 (naš časovni pas). Udeležba je brezplačna, treba pa se je predhodno prijaviti in označiti, da ste dogodek zasledili na SIGIC spletni strani. Tako boste prejeli povezavo do Zoom klepetalnice za posamezen dogodek. Webinar bo potekal v angleščini. 

Registrirajte se TUKAJ 

Digitalni vlak za slovensko glasbo je projekt konzorcija SIGIC - Slovenskega glasbenoinformacijskega centra, Zavoda SPLOH in Zavoda Jazz Cerkno, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Namen projekta je spodbujanje in razvoj prisotnosti aktualne in pretekle slovenske glasbe skozi sodobne digitalne distribucijske streaming platforme ter promocija uporabe te glasbe skozi različna promocijska orodja. 

»The Digital Path to Market« je projekt portugalskega društva AMAEI v okviru programa MusicAIRE, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru letnega delovnega programa 2020 za izvajanje »Pripravljalnega ukrepa – Music Moves Europe: spodbujanje evropske glasbene raznolikosti in talenta«. Cilj projekta je osnovna pobuda za zbiranje informacij in širjenje znanja v evropskem digitalnem glasbenem ekosistemu. Le-to zagotavlja temeljne gradnike ključnega znanja, z namenom v prihodnjih letih z boljšim pristopom popeljati evropski neodvisni glasbeni sektor naprej do metapodatkov, uporabe ISRC kod in drugih bistveno boljših praks, brez katerih pravična in prožna obnovitev glasbenega sektorja ne bo mogoča.