14.05.2021

Zadnji koncert družinskega ciklusa SF v sezoni 2020/2021

Jutri, v soboto, 15.5. vabljeni k ogledu koncerta Zbora Slovenske filharmonije.

SIGIC

Družinski koncert SF

Jutri ob 11.00 uri si lahko ogledate ali prisluhnete koncertu, na katerem bodo nastopili pevci Zbora Slovenske filharmonije in pianistka Tatjana Kaučič pod vodstvom dirigenta Sebastjana Vrhovnika. Program bo povezoval Franci Krevh.
Tudi tokrat je koncert del filharmonične spletne učilnice, zato so organizatorji pripravili tudi  koncertni in učni list (povezava TUKAJ). Primeren je za otroke od 6. leta naprej, zagotovo pa si ga boste z veseljem ogledali tudi mlajši in starejši poslušalci.
Slišali bomo različne glasbene sloge in zasedbe, na sporedu bodo dela Gallusa, Trubarja, Haendla, Verdija, Tocha, Vremšaka in Gershwina.

Prenos koncerta lahko gledate preko spletne strani www.filharmonija.si, ga poslušate na 3. Programu Radia Slovenija – programa ARS in bo na voljo YouTube kanalu Slovenske filharmonije do konca tega šolskega leta.

Še vedno si na YouTube kanalu SF lahko ogledate tudi pretekle koncerte družinskega abonmaja te sezone, vabimo pa vas tudi k ogledu koncerta In pričakujem…, ki bo 21. maja ob 19.30. Na sporedu bo Maša v D-duru Antonína Dvořáka z Zborom in pihalci Slovenske filharmonije, ki jim bo dirigirala Jerica Bukovec.