30.03.2020

Iz moje poslušalnice: David Jagodic

Z Dunaja se oglaša tenorist David Jagodic, ki v običajnih razmerah spretno krmari svoje življenje in delo med Slovenijo in Avstrijo.

SIGIC

Iz moje poslušalnice: David Jagodic

David: Vseh 5 pesmi je le manjši del izredno bogate in raznolike slovenske glasbene ustvarjalnosti in so moj "guilty pleasures" v vsakdanu klasične glasbe in opere. 

Ansambel Saša Avsenika & Alfi Nipič – Sedem vrtnic (Bi b'la moja, 2016)

David: Kot otrok sem odraščal z narodno-zabavno glasbo, ki mi je še posebej pri srcu. Avsenikova klasika v mlajši preobleki Ansambla Saše Avsenika, pa vendar z legendarnim pevcem, Alfijem Nipičem. Seveda bi veljalo omeniti tudi Zlate muzikante, Štajerskih 7, Roberta Zupana in mnoge druge a imam na voljo le 5 izborov.

Slovenski oktet - Pastirček (Izbor slovenskih narodnih pesmi, 2011)

David: Že leto in pol smem prepevati pri Slovenskem oktetu in včasih se vprašam, če sploh obstaja karkoli lepšega kot slovenska narodna pesem. V svojem bistvu najgloblji oris naše duše in grude, ki jo kličemo domovina. Kot solist nepozaben Peter Ambrož.

Olivija – Kadar sva sama (Med moškim in žensko, 2004)

David: Severa Gjurin, najbolj žametni glas slovenske scene s pesmijo izpod peresa Gala Gjurina. 

Bossa de novo – Ne prižigaj luči (Vivo!, 2006)

David: Nadmojstra Privška vreden cover z izjemno interpretacijo Pimoža Viteza in vseh članov Bossa de Novo. 

Primož Vitez: mnenja Bossanova in Bossa de Novo (Odzven)

Nina Strnad – Vila z rimskega zidu (V luči življenja - Zgodbe slovenske popevke, 2016)

David: Slovenska jazz scena že od nekdaj slovi po izrednih interpretih, predvsem ženskih. Skladba izpod peresa mojstra Robežnika, ki jo v originalu poje Ditka Haberl, tu v cover izvedbi neprekosljive interpretinje mlajše generacije, očarljive Nine Strnad in njenih glasbenikov.

Matej Krajnc: recenzija Vile, ptice in svitanja (Odzven)

Iz uredništva:
Tenorist David Jagodic se je 2011 podal na študij na Dunaj. Že leta 2012 je doživel operni debut v Nemčiji, zdaj pa se kot operni in koncertni pevec uveljavlja doma in v tujini. Od 2018 je tudi član Slovenskega okteta.